admin

5 kerstmaaltijden die je al in gedachten moet hebben om je gasten te verrassen

Het lijkt te vroeg om na te denken over het menu, nietwaar? Nou, je hebt het mis, hoe eerder je begint na te denken over het menu, hoe meer tijd je hebt om aan het werk te gaan en die kunstwerken te oefenen waar je gasten naar uitkijken om te zien en te proberen.

Vandaag laten we je hier enkele ideeën achter over gerechten of uitwerkingen die nooit falen in een goed diner of kerstmaaltijd.

Lams- of gebraden kalkoen

Of het nu gaat om lamsvlees, kalkoen, kip of varkensvlees, braden is ongetwijfeld een van de meest traditionele gerechten in de kersttijd. In de VS is hun traditionele Turkije om Thanksgiving te vieren slechts een voorproefje van wat er wordt aangeboden tijdens het kerstdiner. Deze zelfde Kalkoen wordt ook gemaakt in het Verenigd Koninkrijk, een geroosterde en gevulde kalkoen, vergezeld van varkens in dekens, cranberrysaus, spruitjes en andere gebakken groenten.

Schelpdier

Zeevruchten zijn erg populair als kerstdiner, vooral in Spanje, met name in het gebied van Galicië en aan de kust. De uitwerkingen zijn zeer gevarieerd, van mosselen, tot sint-jakobsschelpen, zeevruchten, kokkels, enz. Zeevruchten kunnen worden gebruikt als voorgerecht of als hoofdgerecht.

 

Gebakken vis

Niet iedereen is voorstander van het eten van vlees met kerst en kiest liever voor een stukje vis. Afhankelijk van het gebied kiezen we voor een of andere vis, maar soms is het belangrijkste niet het stuk zelf, maar de garnering. Zorg ervoor dat je je gerecht begeleidt met groenten, een goede saus en een beetje wijn om de bereiding te begeleiden en op smaak te brengen.

 

Panettone

Panettone, of zoet brood, is inheems in Italië, maar heeft zich door veel landen verspreid om als een typisch snoepje in de kersttijd te worden beschouwd. De uitwerking ervan is niet ingewikkeld, ondanks zijn ongelooflijke uiterlijk. Het is gemaakt met een brioche-achtig deeg, gevuld met rozijnen en andere gekonfijte vruchten zoals sinaasappel, citroen, enz.

Het wordt vooral gekenmerkt door zijn vorm en zijn smaak die niemand onverschillig laat.

Nougat

Landen als Frankrijk, Italië of Spanje zijn geweldige nougatproducten. Nougat is het typische kerstzoet en hoewel het niet lijkt, kun je ook je eigen nougat vanuit huis maken. Op deze manier kunt u een veel origineler dessert aanbieden, gezonder en naar de smaak van uw gasten.

 

Heb je je kerst manu nog niet voorbereid? Waar wacht je nog op? Kerstmis staat voor de deur en de Kerstman is al meer dan klaar om geluk te brengen aan alle kinderen van de

Compartir

Kommentare sind geschlossen.