admin

Finland, Lapland en de oorsprong van de kerstman

Misschien meer dan eens heb je gehoord van Lapland, een verloren plaats in Noord-Finland, waar de oorspronkelijke verblijfplaats van de kerstman zou zijn gevestigd, is dit waar? Dat klopt, vooral in de stad Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland.

Naast de middernachtzon, het noorderlicht en de natuurlijke wonderen die de poolcirkel biedt, is Rovaniemi erg populair geworden vanwege de nauwe relatie met de kerstman, in feite is dit tegenwoordig een van de belangrijkste aandachtspunten van het toerisme, waar u de hele kerstervaring op elk moment van het jaar kunt beleven en uit de eerste hand de stad van de Kerstman kunt bezoeken, hun reinnes, elfen en al hun magie.

Historisch gezien zou Rovaniemi niet de geboorteplaats van de Kerstman zijn, maar hij zou oorspronkelijk afkomstig zijn uit Korvatunturi, een berg die ligt tussen de grens van Finland met Rusland, in de regio Lapland. Ondanks het kennen van de naam van de plaats is het niet mogelijk om de exacte locatie te specificeren, omdat er wordt gezegd dat alleen sommige bevoorrechte mensen van deze informatie genieten. Maar waarom schept Rovaniemi er dan prat op de geboortestad van ons kerstpersonage te zijn? Welnu, het was pas in 2010 dat dit voorrecht werd toegekend aan de Laplandse hoofdstad, en dat korvatunturi een moeilijk toegankelijke locatie bleek te zijn, alleen ontworpen voor de meest avontuurlijken.

 

Andere Santa Claus Residenties

 

Hoewel we uitgaan van de meest populaire en bekende oorsprong is de regio Lapland, zijn er velen geweest die hebben geprobeerd zich deze rechten toe te eigenen en hebben bevestigd dat de Kerstman in punten van hun respectieve landen woonde. Noorwegen heeft bijvoorbeeld meer dan eens herhaald dat de Kerstman oorspronkelijk uit de stad Droeback kwam, ongeveer 50 kilometer van Oslo. De Zweden deden hetzelfde met de stad Gesunde, ten noordwesten van Stockholm. De Denen beweerden dat hij in Groenland woonde en de Amerikanen zijn duidelijk dat zijn woonplaats in Alaska ligt.

Een iconisch personage als de Kerstman kan veel woningen hebben, omdat het zijn missie is om de wereld rond te reizen en geluk te verdelen onder de kleintjes. Wat we duidelijk hebben, is dat Lapland de meest populaire residentie lijkt te zijn en degene die je op elk moment van het jaar kunt bezoeken. Een plek die ongetwijfeld de magie van Kerstmis herbergt.

Als je meer wilt weten over de Kerstman, bezoek dan onze blog, waarin we je verhalen vertellen over het ontstaan van dit historische personage, kerstgebeurtenissen, activiteiten en alles wat je moet weten om de kerstervaring ten volle te beleven.

Ook kunt u onze brieven raadplegen zodat uw kind dit jaar het antwoord krijgt van de Kerstman zelf. Aarzel niet en vraag nu om uw brief!

Compartir

Kommentare sind geschlossen.