admin

Adventskalenders

Er zijn maar een paar weken tot Kerstmis arriveert en we twijfelen er niet aan dat de jongste kinderen al op zoek zijn naar de datums om aan te komen en te kunnen genieten van de feestdagen en vooral de geschenken.
Er is een leuke manier om ze deze tijdsperiode, de adventskalenders, te laten passeren. We gaan terug naar het einde van de 19e eeuw in Duitsland, waar 24 deuren werden geschilderd op de deuren of muren van de huizen zodat kinderen ze konden gebruiken. Andere families kozen ervoor om een ​​kroon met vier kaarsen te plaatsen en staken er elke zondag een aan om aan te geven dat Kerstmis dichterbij kwam. Maar het was in 1902 toen de eerste kerstkalender werd gedrukt. Na het zien van het succes van de kalender werd besloten om het meer opvallend te maken. Bij de aankoop waren vierentwintig foto’s bijgevoegd die in de gaten waren geknipt en geplakt. De uiteindelijke afbeelding was die van een puzzel. Dit was een groot succes, maar zo blijf ik niet, ik ben een beetje verder geëvolueerd. De kalenders begonnen een dikte van ongeveer 2 of 3 centimeter te hebben. In de doos die overeenkwam met elke dag van de maand was een zoet- of een biscuitgebak.


Vanaf de jaren 50 werden adventkalenders uitgeroepen tot het nummer één product in de verkoop toen Kerstmis arriveerde. Tegenwoordig kunnen we verschillende soorten kalenders tegenkomen, niet alleen met snoep, maar ook met speelgoed, motivatiezinnen, plannen om op deze datums te maken, enz.

Het is nog steeds een diepgewortelde traditie in Duitsland, maar het is overgenomen door een groot aantal andere landen. Over het algemeen volgen ze allemaal hetzelfde model:

– Ze zijn gemaakt met een kneedbaar karton. Dit betekent dat uw transport eenvoudig, snel en helemaal niet zwaar is.

– De grootte varieert tussen 50 of 60 centimeter lang, 30 of 40 centimeter breed en 2 of 5 centimeter hoog, afhankelijk van het geschenk dat erin zit. Met deze maatregelen verwijzen we naar de meest typische die meestal een rechthoekige vorm hebben. Maar er zijn ook andere ontwerpen voorgesteld met andere vormen, zoals een ster of een kerstboom. Er zijn zelfs enkele grotere maten die kleine dozen hebben waarin grotere geschenken kunnen worden geplaatst.

– Ze zijn meestal versierd met kerstthema’s. Maar de laatste jaren hebben de grote bedrijven besloten om de verwijzingen van de grote kinderen te gebruiken als een serie tekeningen of superhelden. Ze vermommen en decoreren hun speelruimtes met kerstelementen, zodat er meer omzet wordt behaald.

– Ze hebben enkele openingen in elk van de dagen die overeenkomen met de maand december met hun bijbehorende verrassingen binnenin.

Als je jezelf een klusjesman vindt en niet de perfecte adventskalender vindt, aarzel dan niet om het zelf te maken en je kinderen te verrassen. Het voordeel van het op deze manier doen, is dat je elke dag het geschenk kunt introduceren dat je hebt besloten en ze zullen niet de verrassing nemen op dezelfde dag wanneer ze erg enthousiast zijn.

Compartir

Kommentare sind geschlossen.