admin

Weten we wie deze kerstman in werkelijkheid was?

We kennen hem als San Nicolás, de beschermer en de verdediger van de stad, maar weten we wie deze kerstman in werkelijkheid was?
San Nicolás was een zeer populaire heilige in de oudheid, waaraan zij in de wereld geheiligd zijn met meer dan tweeduizend tempels. Normaal gesproken riepen mensen hem op wanneer hij in gevaar was, dat wil zeggen situaties zoals scheepswrakken of branden en hij werd ook gebeden toen de economische situatie ingewikkeld werd.

San Nicolas schreef verschillende biografieën en werd beschouwd als een persoon die heel dicht bij kinderen staat, dus het is traditie om geschenken en zoetigheden aan kinderen te geven wanneer de dag van deze heilige dichterbij komt.

Over hem is bekend dat hij werd geboren in Lycië, Turkije, en dat zijn ouders veel rijkdom hadden. Nicolas werd echter gekenmerkt door zijn nederigheid en alles wat hij had dat hij met de armen had gedeeld sinds hij een kind was, en hij probeerde zijn ouders te leren dat delen belangrijk was met zinnen als «het zou een zonde zijn om niet veel te delen, omdat God Hij heeft zoveel gegeven. » Eindelijk, met de dood van beide ouders vanwege een epidemie, erfde hij al zijn rijkdom en verdeelde het aan alle arme mensen die ik kon totdat hij naar een klooster ging om te leven.
In zijn familie had hij een oom die bisschop was en die hem als priester consecreerde zodra zijn ouders stierven. Er wordt gezegd dat hij, in zijn verlangen om het Heilige Land te bezoeken, het land waar Jezus woonde, in de stad Mira in Turkije, bij zijn aankomst in de tempel werd verkozen als de nieuwe bisschop van de stad omdat hij de eerste was die binnenkwam na een ruzie tussen bisschoppen en priesters die het niet eens konden worden, vandaar dat het ook bekend staat als San Nicolás de Mira.

Hij wordt herinnerd voor het grote aantal wonderen dat hij gedurende zijn leven heeft kunnen uitvoeren. Een van de meest gedenkwaardige is het steken van meerdere kinderen die hij redde door te bidden voor hen. De kinderen genazen meteen.Nog een van de momenten waarop hij zich herinnert, is om elke nacht voor drie dagen een paar tassen met gouden munten achter te laten aan een oude man die niet kon trouwen met zijn dochters omdat hij arm was.
Hij wordt ook beschouwd als beschermheilige van de zeelieden omdat ze in een zeemansboot die door een grote storm op volle zee ging, tot God baden en Sinterklaas aan hen verscheen, die de zee zegende, die onmiddellijk kalmeerde.

Een van de hoogtepunten van zijn leven is toen de keizer Licino een vervolging tegen de christenen uitvaardigde en Nicholas werd gevangen en geslagen, wat de heilige niet verhinderde om zijn religie te blijven uitzenden aan iedereen die dat kon. Deze opsluiting eindigde met keizer Constantijn, die hem samen met de andere christenen bevrijdde.
Deze grote heilige stierf op 6 december van het jaar 345 zoals de geschriften zeggen en zijn cultus verspreidde zich over heel Europa en is beschermheer van Rusland, Grace en Turkije.
Dus, na deze benadering van dit personage, weten we al wie onze Kerstman werkelijk was.

Compartir

Kommentare sind geschlossen.